Rijbewijs bus + aanhangwagen (DE) halen?

Wanneer u in het bezit bent van Rijbewijs D, kunt u dit uitbreiden met het rijbewijs DE zodat u met een aanhanger achter de bus of touringcar mag rijden. Voor uw DE rijbewijs hoeft u geen theorie examen te doen, u kunt meteen met praktijklessen beginnen. U moet uiteraard in het bezit zijn van het rijbewijs D.

 

De rijopleiding

Wij starten de opleiding met een intest. In deze niveaubepalende test gaan we kijken hoeveel lessen je nodig hebt en wat de opleidingsduur zou kunnen zijn. De lessen worden gegeven in dagdelen of in hele dagen zodat je eventueel je rijbewijs al in 1 dag zou kunnen halen. Na de opleiding vind uiteindelijk het officiële CBR examen plaats.

 

 

Medische keuring
Als het korter dan 3 jaar geleden is dat u gekeurd bent voor de aanvraag van uw groot rijbewijs of voor een rijexamen, dan is uw keuring nog geldig. U hoeft dan alleen een Eigen Verklaring in te vullen om uw examen te kunnen reserveren. Is het langer dan 3 jaar geleden dat u medisch gekeurd bent, dan gaan we dat eerst voor u in orde maken. Kijk hier voor meer informatie over de medische keuring.

Slipcursus auto

Lees meer