Aanhanger rijbewijs halen?

Size does matter! Wat aanhangers betreft heb je liever een grote dan een kleintje. Bij LEEUW kun je je aanhanger rijbewijs halen in één dag! Tijdens deze dag leer je alles wat je moet weten om je aanhanger rijbewijs te halen. En nog een voordeel, je hoeft geen theorie-examen te doen om je BE rijbewijs te halen. Dit bespaart een hoop kosten. Je aanhanger rijbewijs halen bij LEEUW opleidingen is dan ook al mogelijk vanaf €380,-.

Wanneer heb ik een aanhanger rijbewijs nodig?

In Nederland mag je met het gewone rijbewijs B een aanhanger of caravan trekken. Daarvoor gelden echter twee voorwaarden. Zo mag de aanhanger in totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750kg. Indien dit wel het geval is mag u enkel een aanhanger trekken in het geval dat de maximaal toegestane massa van de totale combinatie (trekkend voertuig + aanhanger) niet meer dan 3500kg bedraagt.

Voor beide voorwaarden geldt dat het werkelijk te trekken gewicht niet zwaarder mag zijn dan het trekvermogen van de auto. Het trekvermogen staat op het voertuigbewijs. 

In alle andere gevallen is het verplicht om je aanhanger rijbewijs te halen.

Je aanhanger rijbewijs halen met de 5 Gouden Leeuwen

Bij LEEUW Opleidingen hebben we de 5 Gouden Leeuwen niet voor niets. Hiermee willen we onze klanten nét dat beetje meer bieden dan ze verwachten. De 5 Gouden Leeuwen zijn:

  • Lestijd is lestijd
  • Altijd dezelfde en beste instructeur
  • 100% transparant
  • Echt klaar voor het examen
  • Altijd veilig

Mede door onze Gouden Leeuwen hebben al veel tevreden klanten hun rijbewijs gehaald. Wil je ook je aanhanger rijbewijs halen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over de inhoud en kosten van de opleiding vind je hier Neem contact op