VCA certificaat

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu 

Wil je een VCA cursus in Eindhoven volgen omdat je werkzaamheden uitvoert met een verhoogd risico in een risicovolle omgeving? LEEUW opleidingen biedt verschillende cursussen aan zoals een EHBO/ BHV- cursus, ADR- cursus en een VCA cursus in Eindhoven. Veiligheid staat natuurlijk voorop, wat voor soort werk je ook verricht. Schrijf je daarom vandaag nog in en profiteer van vele voordelen.

Stel een vraag

Twee opties wat betreft een VCA cursus in Eindhoven

Ben je dagelijks bezig met constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, fabrieken of werkplaatsen? Dan hoor je in het bezit te zijn van een VCA Basis Certificaat. Ben je in het bezit van het certificaat, maar wil je een vervolgcursus volgen? Ook dat kan bij LEEUW opleidingen! Hieronder vind je een korte beschrijving van beide cursussen:

  • VCA basis

Alle medewerkers moeten beschikken over basiskennis ten aanzien van veiligheid. De VCA basiscursus duurt één dag. Tijdens deze dag zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen: brand- en explosiegevaar, risico’s en preventie, arbeidsomstandighedenwetgeving, werken op hoogte, hijsen en tillen, elektriciteit, persoonlijke beschermingsmiddelen, machines en gereedschappen.

Leidinggevenden zullen in het bezit moeten zijn van een erkend veiligheidscertificaat. Tijdens deze eendaagse cursus zullen de volgende onderwerpen worden besproken: arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving, hoe ontstaat een ongeval?, het bevorderen van veilig werken, veiligheidsprocedures, taakrisicoanalyse, bedrijfsnoodplan, gevarenbronnen, toxicologie en ergonomie. Tijdens de middag zal er een heerlijke lunch voor de deelnemers klaarstaan.

Direct na de cursus wordt het examen afgenomen waarna je direct de uitslag krijgt. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. De prijzen zijn exclusief aan- en afmelden Code 95 -CVV. Ben je geïnteresseerd in een VCA cursus in Eindhoven? Wij zien jouw inschrijving graag tegemoet. Bij vragen kan je bellen naar 040-2647373.